За Деси и нейната интересна идея

От няколко месеца кореспондираме с една жена, която ще нарека просто деси. Всичко започна по обичайния начин – тя пожела да запише няколко произведения за деца. Тъй като от година и половина се занимава с дизайн на играчки за обучение на деца по метода на Мария Монтесори тя се е замислила за това как учебните пособия могат да бъдат адаптирани и за деца с нарушено зрение.

С Деси се видяхме в в дневния рехабилитационен център за обучение на незрящи над 18 години. По всичко личи, че от там ще „откраднат” някои неща от технологията и ще ги приложат в работата си. Доколкото знам тя ще има срещи и с други хора от учебни институции. На мен лично много ми хареса идеята да се създаде библиотека с такива материали, които да се ползват срещу определена минимална сума. Можете да разгледате и снимки на първите образци, които е изработила.

Споделям това надълго и нашироко, за да илюстрирам, че всеки който има желание да помага намира и начин, без значение дали става дума за четене или за нещо друго. Освен да събираме книги и да контактуваме с доброволци и читатели ние предаваме нататък и всякакви споделени с нас креативни идеи.

Тактилни фигури

Запис

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: