„Пощенска кутия за приказки” подкрепи със записи инициативата „Подари ми история”

„Пощенска кутия за приказки” е начинание,  чийто създател, лице и двигател е Гери Турийска. Всеки месец произведенията на популярни и не толкова, автори се четат в Sofia Live Club. Чисто статистическия резултат от това са десетки литературни четения и 8 издадени книги. Благотворителната част от проекта включва организирането на различен тип събития и набиране на средства за различни каузи: изграждане на медицински център по муковисцидоза, дарения на материали за ученици,  книги за читалища и т. н.

През тази година едно от месечните дарения на Кутията бе предназначено за аудиозаписи на публикувани до този момент истории.   Финансово, за да бъдат направени записите в най-добрите възможни условия, допринесе сдружение „1% промяна”. Членовете му са млади хора, мечтаещи да направят света по-красив и добър. Всеки месец те заделят по 1 процент от дохода си „влагайки” сумата в  полза на лица, които имат нужда от помощ. Само някои от материалното изражение на тези дарения са: закупуване на  фитнес уреди за Център за социална рехабилитация и интеграция, площадка за деца с увреждания, ваксинация на кучета, сензорна стая за деца със синдрома на Даун.

Всички свързани  със създаването на произведенията – автори и изпълнители са дали съгласието си за свободното им разпространение. Историите са достъпни на страницата на Пощенската кутия на адрес:

https://www.kutiata.bg/audio-razkazi.html

Текстът, поясняващ предназначението на аудио историите гласи:

„Всеки месец Пощенска кутия за приказки дарява по 1000 лева за най-различни културни и образователни проекти.

Този път решихме да се включим в инициативата „Подари ми история”, която осигурява на незрящите в България достъп до интересна литература.

Подарихме на каузата разкази, писани за Пощенска кутия за приказки от някои от най-популярните ни автори.

Наши приятели артисти, от своя страна, ни подариха гласовете си и така проектът стана факт.

По пътя към осъществяването на идеята към нас се присъединиха и създателите на кампанията „Един процент промяна”, които финансираха записите.

Двадесет истории, които сте чували и чели, могат да достигнат и до онези, които нямат възможност да ги прочетат.

С гласовете си се включиха Биляна Петринска, Лазара Златарева – кака Лара, Живко Джуранов, Пламен Манасиев, Константин Лунгов и Йоана Захариева, а с разкази нашите автори Яни Димитров, Полина Видас, Малвина Болярска, Мила Михова, Георги Иванов, Цветелина Цветкова, Георги Блажев, Албена Алексиева, Надя Станчева, Стефана Белковска, Николай Хашъмов – Хъшо, Александър Арсениев и др., както и две истории, написани от незабравимият Васил Пармаков, част от сборника „Аз съм вашите обувки”.

Тази инициатива и нейното осъществяване още веднъж доказват, че когато хората искат да направят нещо наистина добро, винаги се намират съмишленици. Благодарим на всички замесени. Продължаваме да търсим каузи, защото вярваме, че доброто винаги води след себе си добро.”

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: