За инициативата

Включете се в инициативата  „Подари ми история!!”

Най-вероятно, по времето когато е измислена народната мъдрост, че за да е пълноценен животът ти е абсолютно задължително да посадиш дърво, да отгледаш дете и да построиш дом, справяйки се успешно с гореизброеното човек наистина се е чувствал удовлетворен.  В днешните модерни времена можем да увеличаваме списъка до безкрайност и всичко, което добавим ще изглежда също толкова значимо. „Да скочим с бънджи”, „Да пътуваме по света”, „Да създадем уеб страница”, „Да се включим в поне една акция за почистване на планина”, „Да качим видеоклип в Youtube, чрез който да отправим послание”…има толкова неща, които си заслужава да сторим поне веднъж. За нас едно от тях е да подариш част от времето, гласа, положителната си енергия и една книга на незрящите. Парите са част от нашия свят, но не всичко трябва да бъде обвързано сфиникийски знаци. Най-малкото защото често не разполагаме с кой знае какви количества от тях. Записът на едно стихотворение разказ или книга няма да реши глобално проблема с достъпа ни до литература. За това е нужна подкрепата на институциите. Убедени сме, обаче че удоволствието да допринесеш, поне малко, за  да направиш някой щастлив е достатъчен и струващ си усилията аргумент. Всеки, заразен от тази болест четенето, едва що сдобил се с  отдавна очакваната книга, купена от книжарница, взета на заем от приятел или  библиотека, търсещ подходящ момент и уединено пространство, за да се потопи в нея, разбира за какво става дума. Пътят, изминаван от книгите, за да достигнат до нас незрящите е доста по-сложен. Аудиозаписването е само една от алтернативите.

Какво е необходимо да направите за да  се включите в инициативата?

Изберете завършен текст – стихотворение, разказ, повест роман, научна разработка, произведение, което харесвате и имате желание да  достигне до повече хора. Запишете го във формат mp3 на своя компютър, диктофон или мобилен телефон. Изпратете ни го и ние ще го публикуваме на достъпен за говорещи програми уеб сайт, от който всеки незрящ ще може да го изтегли и прочете.

За да е напълно ясно каква е целта на положеното от Вас усилие, моля, прочетете в началото следният текст „Записът е предназначен за ползване от незрящи и е направен в рамките на инициативата „Подари ми история!”

Няма никакви ограничения, свързани с възраст, дикция, изразителност и скорост на четенето. За нас са важни ентусиазмът и съпричастността.

За допълнителни въпроси, моля пишете ни на e-mail: podariistoria@gmail.com

Вашият коментар